Waar kom je DOCKR allemaal tegen?

In steden zijn de uitdagingen voor bezorging het grootst; je hebt te maken met verkeersdrukte, parkeerproblemen en milieuheffingen. Rondrijden met een bestelbus is vaak verre van ideaal en op je fiets kun je niet alles meenemen. Daarom komen elektrische bakfietsen, elektrische auto’s en bestelwagens als geroepen. Hiermee kun je je snel en gemakkelijk door de stad bewegen. Je draagt bovendien bij aan een leefbare stad. Kies je voor een elektrische bakfietst? Dan kom je ook nog aan je dagelijkse portie beweging! Niet zo vreemd dus dat je ons inmiddels in veel steden in Nederland tegenkomt.

Niet alleen in de randstad
Het zal je niet verbazen dat je ons veel in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht ziet rondrijden. Er zijn veel ondernemers uit deze steden die kiezen voor een innovatieve manier van bezorgen. Maar na de voor de hand liggende top 3 kom je ons ook tegen in: Arnhem, Breda, Delft, Den Bosch, Den Helder, Dronten, Ede, Enschede, Genemuiden, Krimpen aan den IJssel, Leusden, Maastricht, Nieuwegein, Nuenen, Rosmalen, Spaarndam, Voorburg, Voorhout, Zeewolde en Zwolle.

Vleck Wijnen bezorgen in Utrecht aan de lokale Horeca met de Nijland XL. Door het grote laadvolume zeer geschikt voor dozen wijn.

Campus en bedrijventerrein
Naast bedrijven in de binnenstad zien we ook dat ondernemers op een bedrijventerrein of bijvoorbeeld een universiteitscampus kiezen voor een elektrische transportfiets of elektrische bestelwagen. Deze instellingen zijn vooruitstrevend en hebben duurzaamheid vaak hoog op de agenda staan.  Door het gebruik van lichte elektrische voertuigen kunnen ze snel, efficiënt en schoon distributie van goederen over korte afstanden realiseren.

Van logistieke dienstverleners tot cateraars
Een lichte elektrische bakfiets kan in veel verschillende branches een oplossing zijn voor het bezorgen van goederen. Logistieke dienstverleners zoals PostNL waren een van de de eerste die (gedeeltelijk) zijn overgestapt op het bezorgen met een bakfiets. Ze rijden moeiteloos door smalle straatjes en hebben geen last van verkeersdrukte. Het is eenvoudig om de fiets ergens even stil te zetten om een pakket af te leveren.  Zo kunnen ze optimaal en kostenefficiënt hun werk uitvoeren. Delivery wordt (of blijft) binnen food een belangrijk onderdeel. De afgelopen maanden hebben veel (lokale) horecaondernemers bewezen dat het werkt en dat was voor velen echt wel even omschakelen. Bezorgen vraagt namelijk om een uitgedacht logistiek proces. Zeker in de binnensteden is dat een uitdaging.

Twijfel je nog?
Andere branches waarin we zien dat steeds meer bedrijven overstappen zijn bouw & techniek, de zorg, lokale ondernemers in de winkelstraten, geconditioneerd vervoer en zogenoemde ship-from-store bedrijven. Misschien twijfel je of overstappen voor jouw branche ook de moeite waard is. Neem dan contact met ons op. Dan bespreken we samen jouw logistieke uitdaging.