Catering op de bakfiets: populairder dan ooit

Catering op de bakfiets is populairder dan ooit! Bezorg jij eten of werk jij als cateraar in de drukke binnenstad, en worstel je dag in dag uit met logistieke obstakels? We kunnen ons voorstellen dat dat niet iets is waar je al teveel tijd mee kwijt wilt zijn. Bij DOCKR helpen we cateraars, restaurants & food delivery bedrijven om hun stadslogistiek efficiënter in te richten. Zo kun jij je weer focussen op waar je goed in bent.

Het nieuwe normaal: delivery is een blijvertje

Of je nu al jaren actief bent in de bezorgmarkt als cateraar, of door alle omstandigheden noodgedwongen bent gaan bezorgen: dat covid-19 een enorme impact heeft op hoe de toekomst van je verdienmodel eruit gaat zien, staat buiten kijf. Ondanks dat we weer meer mensen op de straten zien en de terrassen langzaamaan vollopen, leidt “het nieuwe normaal” tot serieuze strategische discussies. Want welke stap is een stap in de juiste richting? Hoe gaat het nieuwe normaal eruit zien? En wat betekent dit voor je verdienmodel?

Het belangrijkste doel binnen de horecabranche is dat deze, linksom of rechtsom, weer gaat floreren: dit betekent dat er nieuwe verdienmodellen worden aangeboord, en bestaande verdienmodellen een opfrisbeurt krijgen. Kritisch kijken naar wat je doet als horecaondernemer of cateraar is dan ook cruciaal om het hoofd boven water te houden.

Delivery wordt (of blijft) binnen food in ieder geval een belangrijk onderdeel: de afgelopen maanden hebben veel (lokale) horecaondernemers bewezen dat het werkt. Dat was écht wel even schakelen: waar food delivery voor velen in de branche op plek 2 of 3 stond in de strategie, stond het ineens op plek 1. Bovendien vraagt bezorgen om een uitgedacht logistiek proces; zeker in de binnensteden. De komende tijd zal dan ook moeten draaien om het ontwikkelen van een goed doordachte bezorg strategie. Want ook al zal bezorgen wellicht weer verplaatsen van plek 1 naar plek 2: het is en blijft een belangrijke pilaar in het verdienmodel.

  Bestel direct             Proefrit aanvragen
sticker