E-Mobility scale-up DOCKR kiest Laka als verzekering partner

DOCKR x Laka

Laka, de Europese fietsverzekeraar die de consumenten- en commerciële verzekeringsmarkt betreedt met haar innovatieve verzekeringsmodel, werkt sinds kort samen met de toonaangevende abonnementsdienst voor elektrische bakfietsen DOCKR. Duizenden DOCKR klanten in België, Duitsland en Nederland profiteren nu van Laka’s prijswinnende verzekerings- en vlootbeheersysteem.

Flexibel en modern model

De unieke benadering van Laka komt voort uit het op technologie gebaseerde verzekeringsmodel waardoor Laka een op maat gemaakte, financieel aantrekkelijke verzekeringsdekking kan bieden voor klanten in heel Europa. Het contact tussen Laka en DOCKR was snel gelegd. Laka en DOCKR brengen beide een modern en flexibel model op de markt in een verouderde sector. Ouderwetse verzekeringsmaatschappijen staan er om bekend dat ze hun klanten voor lange periodes opsluiten met dure opzegclausules en poliswijzigingen. Dit is waar Laka en DOCKR het anders doen om de zakelijke markt beter van dienst te zijn. Bij DOCKR betalen klanten via een flexibele all-inclusive abonnementsvorm, terwijl Laka flexibele verzekeringscontracten biedt die dagelijkse poliswijzigingen mogelijk maken; uitermate geschikt voor de veranderende behoeften van snel groeiende koeriersdiensten.

Beide bedrijven maximaliseren de opbrengst voor hun klanten. Laka heeft een interne klantenservice, die een snelle service biedt om fietsen weer de weg op te krijgen (41 minuten is de snelste afhandeling). Het geheim van DOCKR schuilt in het unieke abonnement, dat periodiek onderhoud en een back-up voertuig omvat zodat de inzetbaarheid van de elektrische bakfietsen maximaal benut wordt.

Innovatieve samenwerking

DOCKR is de meest recente toevoeging aan Laka’s lijst van commerciële klanten, waaronder Decathlon, Randstad, EAV, Zapp, en Santis Global, en bewijst dat Laka in een unieke positie verkeert om een uitgebreid, betaalbaar en veelzijdig commercieel verzekeringsmodel aan te bieden (dat elektrische bakfietsen, bezorgers, en fietsen dekt), in heel Europa en het VK. Dat Laka dit contract van ENRA verzekeringen heeft overgenomen, bewijst dat het vernieuwende verzekeringsmodel de toekomst heeft, en de steun heeft van klanten in heel Europa.

Tobias Taupitz, Laka CEO: “We hebben geluisterd naar de klachten van klanten over traditionele verzekeringen om een product te ontwikkelen dat het verouderde verzekeringsmodel ter discussie stelt. Laka biedt technologie-gedreven flexibele polissen om beter aan te sluiten bij specifieke behoeften; of je nu een wereldwijd bedrijf bent of een snelgroeiende (en snel veranderende) start-up. DOCKR is een van die snelgroeiende bedrijven. We zijn erg blij met de samenwerking met het DOCKR team, dat op één lijn ligt met Laka’s vernieuwende aanpak om de dingen anders te doen en beter te doen.”

‘’Laka biedt technologie-gedreven flexibele polissen om beter aan te sluiten bij specifieke behoeften’’

Nadine van der Hoorn, Managing Director bij DOCKR: “Bij DOCKR zoeken we naar innovatie en klantgerichtheid bij alle partners waarmee we samenwerken. Dit zijn voor ons en onze partners de belangrijkste drijfveren om te groeien met het vernieuwende DOCKR model. Bij het aangaan van de samenwerking met LAKA hebben we een partner gevonden die met ons wil samenwerken (in plaats van tegen) zodat wij onze klanten de best mogelijke oplossing voor binnenstedelijk vrachtvervoer kunnen blijven bieden. Dit vereist lef van ons beiden om het onbekende te omarmen.”

”Dit vereist lef van ons beiden om het onbekende te omarmen.”

Beter voor de binnenstad

Van der Hoorn vertelt verder dat de binnensteden elke dag meer verstopt raken door het verkeer, en dat de CO2 uitstoot blijft stijgen. Daarom is DOCKR op een missie om van de binnensteden een betere plek te maken. DOCKR levert flexibele all-in abonnementen voor elektrische bakfietsen omdat ze geloven dat mobiliteit gemakkelijk, toegankelijk en duurzaam moet zijn. DOCKR helpt haar klanten met hun logistieke uitdagingen, zodat ze zich kunnen concentreren op hun kernactiviteiten. Of je bedrijf nu groot of klein is, er is een ideale DOCKR voor iedereen. Geen grote investeringen vooraf en geen verplichtingen op lange termijn. Met DOCKR’s service en preventief onderhoud zorgen ze ervoor dat je voertuig altijd op de weg is om je maximale bedrijfstijd te garanderen.

DOCKR groeit snel en ze willen de Europese markt veroveren met hun all-inclusive abonnement. Om deze snelle groei mogelijk te maken, zoeken ze nieuwe investeerders, zodat ze de binnenstad een betere plek kunnen maken, niet alleen in Nederland, België & Duitsland, maar in heel Europa!

Benieuwd wat DOCKR voor jou in Nederland, België of Duitsland kan betekenen? Neem dan contact op. Samen kijken we graag naar de mogelijkheden die het beste aansluiten bij jouw wensen!

Voor meer informatie over Laka bezoek de Laka website.